Som Mares - Fisioterapia Sabadell - Eutonia
fisioterapia sabadell

Inici
Serveis
Qui soc
Contacte
Col·laboradors

EUTONIA

L'eutonia és una eina molt útil per connectar i posar presència a diferents parts del cos i, a més a més, afavoreix el seu equilibri. Durant l'embaràs, l'ús d'aquesta tècnica permetrà conèixer i contactar amb parts del cos que amb prou feines hi parem atenció. Gràcies als jocs corporals que ofereix l'eutonia, es pot observar i sentir de primera mà el moviment, la respiració, l’actuació dels músculs, quina/es emocions hi ha, els òrgans interns i fer un petit dibuix del mapa corporal. D'altra banda, permetrà conèixer i experimentar les connexions que estableix el cos, i tot plegat, ajudarà a comprendre millor com funciona l’ organisme.

L’eutonia afavoreix la comprensió de la teoria a través de la pràctica. Tota la part més informativa es treballa al màxim amb l'eutonia per integrar els coneixements des del sentir, i no tan des de la memòria/intel·lecte. Perquè el sentir obre la porta a l'aprenentatge i a la integració.

És important, també, saber que amb l'eutonia hi ha un increment de la confiança de la dona, la parella i entre ells dos. A part, que estableix contacte amb el nadó. Això es deu al què s’acaba de citar; la informació passa a ser corporal i emocional, i no tant intel·lectual.

Per últim, confereix recursos a l'home/parella/company per acompanyar a la dona al moment del naixement. I confereix recursos a la dona pel període del postnaixement, i per tant, per a la recuperació del sòl pelvià, faixa abdominal i cos en general.

Els objectius principals de l'eutonia són: