fisioterapia sabadell

Inici
Currículum
Contacte

Fisioteràpia del Sòl Pelvià

El sòl pelvià és el conjunt muscular que tanca la pelvis per sota, situat, en major proporció, a la part posterior (entre vagina i anus). Funcions que desenvolupa:

Factors que el perjudiquen: embaràs, naixement, canvis hormonals (menstruació i menopausa), traumatismes, cirurgies abdominals i perineals, esports d'impacte (patinatge artístic, córrer, aeròbic, equitació...), les abdominals clàssiques, hàbits tòxics, mala alimentació, malalties respiratòries, etc.


PATOLOGIES:


TRACTAMENT:

Per obtenir bons resultats i que aquests persisteixin en el temps, cal que el tractament sigui global, i no només local de la zona afectada. Per aquest motiu, és important fer una valoració exhaustiva de la postura corporal estàtica i dinàmica, centrant-se, sobretot, en el diafragma, la mobilitat pèlvica, lumbo-sacre i de les articulacions del maluc, en la cingla manomètrica tóraco-abdominal i l'estat de la musculatura lumbar, abdominal, pèlvica, dorsal i cervical, sense deixar de banda el sòl pelvià. Durant les sessions, es farà ressò en la higiene postural i en la bona col•locació corporal per a la correcta defecació i micció, així com execució d'hipopressius i exercicis per a la correcta respiració. En resum, el tractament és personalitzat, i cercarà la disminució dels factors modificables per a la millora del símptoma.