Què és:

La Gimnàstica Easy Born és la cohesió de diverses tècniques i pràctiques físiques i emocionals, que té com a objectiu principal APROPAR-TE A LA FISIOLOGIA I BIOMECÀNICA DE L’EMBARÀS, NAIXEMENT I POSTNAIXEMENT, de manera que durant tot el període de la maternitat, el teu cos es mantingui en equilibri, lliure i tonificat.

Durant l’embaràs esdevenen canvis morfològics corporals i de la postura, que poden, en alguns casos, desencadenar tensions, molèsties, bloquejos, etc i limitar el dia a dia de la dona. No obstant, la Gimnàstica Easy Born és un mètode adient per a totes les dones embarassades, ja que permet regular el funcionament corporal, equilibrar les diferents parts del cos, tonificar i prendre consciència de zones que anteriorment es desconeixien per falta d’atenció.

També és útil per ser més conscients del què passa en el moment del naixement i com acompanyar aquest procés natural. Així doncs, treballa la confiança i la connexió amb el sòl pelvià i faixa abdominal. A més, des del segon trimestre, s’entra en el treball de tonificació del sòl pelvià i faixa abdominal que permet que el naixement del bebè es dugui a terme més fàcilment.

La respiració és un altre punt clau d’aquesta gimnàstica. De fet, la respiració és qui regula el funcionament del nostre organisme. Una respiració lliure i conscient és aquella que dóna moviment al diafragma, faixa abdominal i sòl pelvià, crea moviments als òrgans abdominals i pelvians i, per tant, fan la seva tasca correctament, la sang circula i aporta oxigen arreu de les estructures, úter i bebè, el circuit elèctric envia les informacions perquè les diferents parts del cos sàpiguen què han de fer i el sistema limfàtic s’encarrega de seguir netejant el cos de les toxines i de mantenir el sistema immunològic sa i fort.

Les mans aprendran a detectar com està situat el bebè a la panxa i contactar amb ell, i de palpar el nostre jardí intern vaginal. Una oportunitat d’autoconeixement.

I no podia faltar el treball amb les emocions. Des del sentir de cada una, s’aniran descobrint les emocions que envaeixen el cos, i es faran treballs suaus per transformar-les i escoltar el què el nostre cos amaga.

Finalment, amb tot el camí après, es crearà una motxilla plena de pràctiques físiques per a una millor recuperació del postnaixement, i s’afegiran algunes més. Si més no, amb tot el treball realitzat, es sembrarà una bona base per seguir fent bricolatge a casa un cop hagi nascut el bebè.


Objectius:

 • Prendre consciència del cos.
 • Equilibrar les estructures corporals.
 • Alliberar teixits i articulacions.
 • Connectar amb sòl pelvià i faixa abdominal.
 • Tonificar el cos i el sòl pelvià.
 • Experimentar les fases de dilatació i sortida del bebè.
 • Aprendre a respirar.
 • Regular el sistema hormonal.
 • Despertar la intuïció i la concentració.
 • Aprendre a acompanyar la sortida del bebè.
 • Practicar exercicis postnaixement.
 • Regular el funcionament corporal.
 • Cuidar el medi intern.
 • Realitzar el massatge perineal i autoconeixement intern.
 • Palpar el bebè.
 • Reconèixer i transformar les emocions.
 • Retrobar i respectar el nou ritme fisiològic.

Com:

La Gimnàstica Easy Born es distribueix en una part grupal i una part individual.

Les pràctiques de respiració, consciència corporal i de tonificació es realitzen de manera grupal, sempre i quan hi hagi aforament de mínim tres persones i màxim sis.

Les pràctiques de reconeixement intern, de palpació de l’abdomen, del massatge perineal, de rebozo i d’aprofundiment emocional tindran un efecte personal i individual. Aquestes sessions, si bé no són obligatòries, són altament recomanables i tanquen els objectius establerts.

Totes les sessions, tant les grupals com les individuals, tindran una durada d’una hora i mitja.

Les sessions grupals es faran setmanalment, a partir de la setmana 20 d’embaràs, els dimarts de 19’30h a 21h o dijous de 11’30h a 13h, amb un cost mensual. Per fer les sessions individuals es demanarà visita concertada, dins de l’horari de la consulta.

El cost serà el corresponent el d’una visita individual.


Classes:

Les classes estan dividides en 4 blocs, que corresponen a 4 temàtiques diferents. Cada bloc consta de 5 classes. Havent acabat els 4 blocs, hi ha una última classe aïllada de resolució de dubtes, preguntes i repàs d’algun punt en concret.

El comú denominador de totes les classes serà la realització d’una part introductòria d’autoconeixement corporal i emocional i una part d’estiraments de qigong. Al final de cada classe, es durà a terme una meditació passiva per entrar en el silenci i en la nostra potencialitat, que afavorirà la connexió de la nostra part més instintiva pel moment del naixement.

BLOC 1 - CONSCIÈNCIA CORPORAL, LA BASE

BLOC 2 - ALINIACIÓ I TONIFICACIÓ

BLOC 3 - NAIXEMENT

BLOC 4 - EQUILIBRI, ALINIACIÓ I TONIFICACIÓ POSTNAIXEMENT

CLASSE FINAL - resolució de dubtes.