fisioterapia sabadell

Inici
Currículum
Contacte

Preconcepció

Ser mare. En un moment podem escollir ser mare. Però, què significa? Per a les persones que encara no tenen cap fill, és un món desconegut. És molt difícil imaginar que, en un temps determinat, tindràs entre els teus braços un nadó de 3kg de pes. Que en unes hores de diferència la vostra família creixerà, i de dos membres passareu a ser tres o més. I aquest petit canvi, es converteix en una transformació a molts nivells. La vida canvia.

És un canvi cap a un món ple d’oportunitats meravelloses i de creixement personal, tot i que a vegades, pot ser dur. I aquest canvi es comença a formar des del moment en què apareix la idea de voler ser mare. Per això, Som Mares ofereix l’acompanyament des d’abans de la concepció. Preparar el camí és el primer pas.


Com es prepara el camí?

A nivell corporal. Un embaràs implica l’adaptació de tot el cos, de la postura. Amb el treball previ a la concepció es poden abordar els següent punts:

Si es parteix d’un estat postural òptim, o proper a aquest, les estructures recuperen la seva funcionalitat i tindran més capacitat d’adaptació en el moment d’evolucionar en l’etapa de l’embaràs, i estaran preparades per abordar la fase del naixement. A més a més, la dona assoleix una major consciència i connexió corporal.

Treball emocional amb la kinesiologia:

L’esfera emocional és un altre camp clau en el període de la maternitat. Durant l’embaràs, les emocions flueixen amb més facilitat i abunden al dia a dia. Si ens alliberem de les motxilles que puguem portar, serà més fàcil viure un embaràs joiós, i el nadó es beneficiarà d’aquesta inundació positiva de sensacions que viu la mare. El naixement és l’acte emocional més important de la nostra vida. Aquí és on es poden produir les explosions que afectaran al desenvolupament del naixement. I el post-naixement és un període delicat on es barregen la situació hormonal i les emocions internes de cada dona.

Aquesta esfera pot afectar tant a la dona com a l’home. El treball de la parella és doncs important per a viure més positivament la nova situació.

L’acompanyament de la preconcepció pot evolucionar cap a l’acompanyament de l’embaràs, del naixement i del post-naixement. Conèixer a la dona i a la parella i crear un vincle de confiança amb el professional, afavorirà el desenllaç de cada etapa de la maternitat. La prevenció és l’objectiu principal d’aquest servei.