Mireia Valls

Mireia Valls

Fisioterapeuta especialitzada en la salut de la dona, especialment, durant el període de la maternitat.

Des de poc abans d’entrar a l’adolescència ja sabia que volia ser fisioterapeuta. Llavors, feia atletisme, i ho sentia com una manera de recuperar lesions. Poc imaginava que aquella determinació em duria cap a aquests senders. I és que, a través de l’experiència i de les ganes de seguir aprenent, he concebut el cos des d’una perspectiva ben diferent.

M’he format en diversos cursos de fisioteràpia, i he anat carregant el sac de tècniques i comprensió corporal. No obstant, per mi, el cos no es basa en biomecànica pura, sinó que fa equip amb altres factors que a vegades no hi parem atenció. Com per exemple, les emocions. O les vivències de cada persona davant de situacions semblants, que en el fons, no són mai semblants. I com aquestes emocions i/o vivències afecten d’una manera o una altra a l’organisme, i aquest actua de mil formes diferents.

Així que vaig decidir ampliar el meu camp de formació. I certament, he trobat eines sorprenents. La kinesiologia Touch for Health i el Chi Nei Tsang (massatge dels òrgans interns) formen part del canvi. Compartir espai i coneixements amb la Catherine Béchart, també. Osteòpata francesa i creadora de la pel·lícula documental Loba. I quines són aquestes eines? Per a mi no hi ha res més poderós que aprendre a connectar-se amb una mateixa, amb el seu cos i el seu jardí interior. Mirar-se, observar-se, escoltar-se i permetre ser el què és. Sentir, deixar anar, fer bricolatge i tornar a sentir. Ser capaços de percebre els canvis que es donen dins nostre, i d’aquí, cap a fora. Ser capaços de saber què necessitem en cada moment. Ser capaços d’entendre els missatges del cos i tenir recursos per modificar allò que desitgem. Perquè ningú no sabrà mai millor que un mateix el què ens passa i el què necessitem. Perquè cadascú és el màxim responsable d’un mateix.

Una inquietud que em mou cap a nous horitzons. I no paro. No paro d’investigar i conèixer de nou, noves coses. Cada una aporta una riquesa particular que obre més portes. I aquí estic. Creant i recreant Som Mares, un espai que canvia, que té vida, que creix. Un enfoc cap a la saviesa femenina, des dins, des de l’origen. Amb una motivació expectant: connectar de nou amb el cos femení amb la finalitat de despertar la nostra saviesa innata, fer brotar l’amor allà on la por ha fet niu. Posar atenció als òrgans interns, desintoxicar-los i omplir-los d’energia renovada. Regular la respiració, el sistema nerviós i el sistema neurovegetatiu, claus en la regulació de tot el cos i de les emocions. Aprendre a sentir-nos i sentir que formem part de la naturalesa.

M’encanta treballar al costat de grans mestres i de descobrir nous aprenentatges i reptes a través de les persones que acudeixen a Som Mares. Perquè si d’una cosa estic segura, és que tots aprenem de tots. I que, quan ensenyo, estic aprenent i arrelant els coneixements.

Feliç de poder treballar i oferir el que m’agrada, i agraïda de totes les persones que m’ajuden a fer-ho possible.